Casa di Bon Bientu Bonaire

Paardrijden

< Terug naar het overzicht

Het landschap van Bonaire is uitermate geschikt voor een paardrijdtocht. De torenhoge cactussen, karakteristieke divi-divi bomen en de ruige rotsformaties dragen bij aan de wildwest-achtige sfeer. Talloze onverharde paden en doorgangen doorklieven bovendien dit filmische decor. Met een viervoeter daar doorheen stappen, draven of galopperen voelt als een waar genot.

Tijdens het paardrijden op Bonaire kun je overigens ook prima kennismaken met de fascinerende fauna. Zo kun je op je pad onder andere getuige worden van wegduikende hagedissen, zonnende leguanen of foeragerende flamingo’s.

De paarden op Bonaire zijn vaak kleine Zuid-Amerikaanse rassen zoals de Paso Largo en Paso Fino. Paso Largo is Spaans en betekent ‘grote stappen’, Paso Fino betekent ‘kleine stappen’.

paardrijden_bonaire

De meeste maneges op Bonaire hebben paarden voor verschillende niveaus. Er zijn viervoeters voor mensen die nog nooit hebben paardgereden en voor ervaren ruiters en amazones. Vaak zijn er voor kinderen speciale paardrijprogramma’s.

Op sommige maneges op Bonaire kun je paardrijlessen volgen. Dat kunnen lessen zijn voor beginners maar ook voor amazones en ruiters die al enige rijervaring hebben in de paardensport zijn er mogelijkheden.

Op Bonaire zijn verschillende ranches waar je paarden kunt huren en waar verschillende begeleide tochten worden georganiseerd ver weg van het ‘drukke’ verkeer.

De ritten voeren namelijk door de kunuku (het achterland/platteland van Bonaire), langs de grillige kust of op het strand. Op Bonaire is het zelfs mogelijk om met de edele dieren in de warme Caribische Zee te zwemmen!

paardrijden_bonaire2

Lac Bay en Lagun
Lac Bay is een betoverende lagune in het zuidoosten van Bonaire die gedeeltelijk is afgesloten van de Caribische Zee door een koraalrif. Hierdoor is de ondiepe binnenbaai (maximaal een meter diep) gevrijwaard van wild en onstuimig water en dat maakt deze locatie dus ideaal om met de paarden te water te gaan, een fenomenale ervaring!

Aan de westkant van Bonaire bevindt zich een tweede locatie waar je met paarden kunt gaan zwemmen. De Caribische Zee heeft hier in miljoenen jaren tijd een betoverende lagune uitgebeiteld die zich prima leent voor het te water gaan met de edele viervoeters.

Over de villa

Casa di Bon Bientu is een compleet ingerichte, vrijstaande, 6-persoons villa, gelegen in een 700 m2 tropische tuin. Casa di Bon Bientu staat op Kaya Jaspe nr. 3, bijna op de hoogste top van een berg in Santa Barbara. Het huis heeft een gigantisch uitzicht... Lees meer...

Laatste nieuws

Nieuwe foto’s

28 december 2019 - De foto’s op onze website zijn geüpdatet. Bekijk ze...

Wat foto’s van onze tropische tuin

16 september 2013 - In de tropische tuin van Casa di Bon Bientu...

Contactgegevens

Casa di Bon Bientu - Bonaire

Adres: Kaya Jaspe 3
Santa Barbara
Bonaire
Tel nr.: +31 6 510 545 36
E-mail: info@bonbientubonaire.com

Over de villa

Casa di Bon Bientu is een compleet ingerichte, vrijstaande, 6-persoons villa, gelegen in een 700 m2 tropische tuin. Casa di Bon Bientu staat op Kaya Jaspe nr. 3, bijna op de hoogste top van een berg in Santa Barbara. Het huis heeft een gigantisch uitzicht... Lees meer >