Casa di Bon Bientu Bonaire

Klein Bonaire

< Terug naar het overzicht

KleinBonaire2Het kleine rifeilandje vlak voor de kust van Bonaire heet Klein Bonaire en bezit een prachtig koraalrif waar de meest kleurrijke vissen en andere bijzonder fraaie schepsels van de Caribische Zee leven. Het rif loopt langs de gehele kustlijn van en oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op duikers en snorkelaars.

Er zijn duiktoeristen uit de hele wereld die speciaal naar Bonaire komen om hun geliefde sport te bedrijven in de wateren rondom Klein Bonaire. Deze wetenschap accentueert de ongelofelijke schoonheid van de onderwaterwereld van het kleine rifeilandje.

Klein Bonaire is bovendien een belangrijke nestplaats voor de vijf soorten zeeschildpadden (dikkopschildpad, groene zeeschildpad, karetschildpad, 6bf41lederschildpad en warana) die voorkomen in de wateren rondom Bonaire en Klein Bonaire.

De lederschildpad is overigens uiterst zeldzaam. De afgelopen twee jaar (2008 en 2010) zijn er maar twee nesten van de lederschildpad gevonden op Klein Bonaire. Deze prehistorische dieren kunnen enorme proporties aannemen en heel diep duiken. In de wateren rondom Klein Bonaire zijn exemplaren van de lederschildpad beschreven en gedocumenteerd die meer dan 2,5 meter lang waren en meer dan 1000 kg wogen!

In de zee rondom het kleine eilandje liggen op alle duiklocaties boeien waaraan geankerd kan worden. Op deze manier hoeven de schepen niet hun anker boven het rif uit te gooien en waardoor schade aan het koraal zou kunnen ontstaan.

top 100Bonaire wordt al jarenlang door het toonaangevende Amerikaanse duikblad ‘Scuba Diving Magazine’ tot de beste duikbestemming van de Caribische archipel uitgeroepen, Bonaire wordt met name geroemd voor haar vele kant-duikmogelijkheden en onaangetaste maritieme natuur.

Over de villa

Casa di Bon Bientu is een compleet ingerichte, vrijstaande, 6-persoons villa, gelegen in een 700 m2 tropische tuin. Casa di Bon Bientu staat op Kaya Jaspe nr. 3, bijna op de hoogste top van een berg in Santa Barbara. Het huis heeft een gigantisch uitzicht... Lees meer...

Laatste nieuws

Nieuwe foto’s

28 december 2019 - De foto’s op onze website zijn geüpdatet. Bekijk ze...

Wat foto’s van onze tropische tuin

16 september 2013 - In de tropische tuin van Casa di Bon Bientu...

Contactgegevens

Casa di Bon Bientu - Bonaire

Adres: Kaya Jaspe 3
Santa Barbara
Bonaire
Tel nr.: +31 6 510 545 36
E-mail: info@bonbientubonaire.com

Over de villa

Casa di Bon Bientu is een compleet ingerichte, vrijstaande, 6-persoons villa, gelegen in een 700 m2 tropische tuin. Casa di Bon Bientu staat op Kaya Jaspe nr. 3, bijna op de hoogste top van een berg in Santa Barbara. Het huis heeft een gigantisch uitzicht... Lees meer >