Casa di Bon Bientu Bonaire

Kitesurfen

< Terug naar het overzicht

650_108686590766_782424_nKitesurfen op Bonaire is het ware paradijs. De passaatwind is constant en de watertemperatuur is erg aangenaam de combinatie is dus ideaal voor de kitesurfsport. De wind waait op Bonaire 300 dagen per jaar maar vanaf januari tot augustus is de wind het geschiktst. De wind is gemiddeld 16 knopen met een maximum van 30 knopen.

De beste locatie op Bonaire is Atlantis Beach in het zuidwesten. Hier bevinden zich ook de kitescholen met gekwalificeerde instructeurs. De kitescholen bezitten snelle motorboten die ze kunnen inzetten in het geval er kiters te ver afdrijven.

Kitesurfen is een watersport waarbij de kitesurfer zich op een kiteboard laat voorttrekken door een vlieger. De vlieger wordt de kite genoemd. Iemand die aan kitesurfen doet, wordt dan ook een kiter of kitesurfer genoemd. Kitesurfen is de snelst groeiende watersport ter wereld. Geschat wordt dat er nu wereldwijd ruim 200.000 kiters zijn; in Nederland zijn er circa 10,000 actieve kitesurfers, op Bonaire zijn er al 60 mensen die de sport actief beoefenen.

De vlieger wordt bestuurd met een bar die via vliegerlijnen (15 tot 30 meter lengte) verbonden zijn met de vlieger. Hoe korter de lijnen hoe sneller het stuurgedrag. Daarbij is een trapeze is nodig om langere tijd met de krachten van de vlieger te kiten. Door de kracht van de wind op de kite wordt de kiter op een board van 1,20m tot 1,60m voortgetrokken op het water.

Over de villa

Casa di Bon Bientu is een compleet ingerichte, vrijstaande, 6-persoons villa, gelegen in een 700 m2 tropische tuin. Casa di Bon Bientu staat op Kaya Jaspe nr. 3, bijna op de hoogste top van een berg in Santa Barbara. Het huis heeft een gigantisch uitzicht... Lees meer...

Laatste nieuws

Nieuwe foto’s

28 december 2019 - De foto’s op onze website zijn geüpdatet. Bekijk ze...

Wat foto’s van onze tropische tuin

16 september 2013 - In de tropische tuin van Casa di Bon Bientu...

Contactgegevens

Casa di Bon Bientu - Bonaire

Adres: Kaya Jaspe 3
Santa Barbara
Bonaire
Tel nr.: +31 6 510 545 36
E-mail: info@bonbientubonaire.com

Over de villa

Casa di Bon Bientu is een compleet ingerichte, vrijstaande, 6-persoons villa, gelegen in een 700 m2 tropische tuin. Casa di Bon Bientu staat op Kaya Jaspe nr. 3, bijna op de hoogste top van een berg in Santa Barbara. Het huis heeft een gigantisch uitzicht... Lees meer >