Casa di Bon Bientu Bonaire

Kajakken

< Terug naar het overzicht

kayaking2-1Kajakken op Bonaire is zeer de moeite waard. De Caribische Zee aan de westkust is rustig en kalm en zorgt voor een veilige en prettige kajaktocht. Je kunt zelf een kajak huren en erop uit gaan. Eén- en tweepersoons kajaks zijn bij de watersportcentra te huur.

Er bestaan twee soorten kajaks: het sit-in type en het sit-on-top type. Ervaren kajakkers gebruiken het sit-in type, maar beginners kunnen beter met het sit-on-top type gaan varen. In beide categorieën heb je overigens eenpersoons of tweepersoons kajaks.

Je kunt ook deelnemen aan een georganiseerde tocht. De organisaties die deze tochten aanbieden brengen je naar de mooiste plekjes en voorzien je van extra informatie en uitleg. Soms worden kajaktrips gecombineerd met snorkeltochten.

Zeer indrukwekkend zijn de tochten in het mangrovebos maar ook het zeekajakken is erg populair. Met name in het Washington Slagbaai National Park in het noorden van Bonaire bevinden zich aan de kust fascinerende locaties om te zeekajakken.

6_KAYAKINGMangrovebos
De mangrovevegetatie van Lac Bay in het zuidoosten van Bonaire is de kraamkamer van het maritieme leven in de Caribische Zee die Bonaire omspoelt. Dit beschermde natuurgebied is uniek in de regio en bovendien een belangrijke broedplaats voor tal van exotische vogels. Het mangrovebos vertegenwoordigd daardoor een enorm hoge ecologische waarde.

Het is alleen mogelijk het gebied met een kajak onder deskundige begeleiding te verkennen. Deze kajaktochten worden beperkt aangeboden om zo min mogelijk druk op het kwetsbare ecosysteem van het mangrovebos te leggen.Tijdens de kajaktocht bestaat er ook een mogelijkheid om te snorkelen in het mangrovebos. Door de rijkdom aan tropische vissen en exotische planten, aangevuld met een betoverende lichtinval, is kajakken en snorkelen in dit natuurgebied een bijna religieuze ervaring die een diepe indruk achterlaat.


Met je kajak rond om Bonaire varen
Sommige mensen gaan voor het grote avontuur en varen met een kano rondom Bonaire. Dit is geen gemakkelijke onderneming en zeker niet geschikt voor onervaren kajakers. Met name aan de oostkant van Bonaire is de Caribische Zee bijzonder wild en gevaarlijk.

In 2012 durfden twee Europees Nederlandse jongens het avontuur aan. Robert Verspui en Joost Bienenmann vaarden in drie dagen tijd om het duikeiland heen. Gemiddeld waren ze per dag twaalf uur aan het varen.

De jonge avonturiers hebben honderden verschillende soorten rifvissen onder hun kano’s zien zwemmen, zeeschildpadden naar adem zien happen, vogels naar vissen zien duiken, leguanen vanaf rotsen de zee in zien duiken, etc.

Op mooie plekjes hebben ze bovendien hun kano’s verlaten om te gaan snorkelen of te gaan freediven naar de bodem van de oceaan.

Over de villa

Casa di Bon Bientu is een compleet ingerichte, vrijstaande, 6-persoons villa, gelegen in een 700 m2 tropische tuin. Casa di Bon Bientu staat op Kaya Jaspe nr. 3, bijna op de hoogste top van een berg in Santa Barbara. Het huis heeft een gigantisch uitzicht... Lees meer...

Laatste nieuws

Nieuwe foto’s

28 december 2019 - De foto’s op onze website zijn geüpdatet. Bekijk ze...

Wat foto’s van onze tropische tuin

16 september 2013 - In de tropische tuin van Casa di Bon Bientu...

Contactgegevens

Casa di Bon Bientu - Bonaire

Adres: Kaya Jaspe 3
Santa Barbara
Bonaire
Tel nr.: +31 6 510 545 36
E-mail: info@bonbientubonaire.com

Over de villa

Casa di Bon Bientu is een compleet ingerichte, vrijstaande, 6-persoons villa, gelegen in een 700 m2 tropische tuin. Casa di Bon Bientu staat op Kaya Jaspe nr. 3, bijna op de hoogste top van een berg in Santa Barbara. Het huis heeft een gigantisch uitzicht... Lees meer >